21 Ιουνίου 2011

Καταδίκασαν σκύλο σε... θάνατο δια λιθοβολισμού

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η απόφαση δικαστηρίου του Ισραήλ να καταδικάσει σε θάνατο δια λιθοβολισμού έναν... σκύλο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου που πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Γιεντότ Αχρονότ», με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει άμεσα τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, κάτι που τρομοκράτησε δικαστές και υπαλλήλους. Όσο και αν προσπαθούσαν, δεν έλεγε να βγει από την αίθουσα.

Μέσα στον πανικό, ένας από τους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος ήταν... καταραμένος λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος. Ο δικαστής θεώρησε πως ο συγκεκριμένος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα.

Το ζώο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες. Έτσι, το κάθισαν το εδώλιο του κατηγορουμένου και το καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού, με την ποινή να εκτελείται την ερχόμενη εβδομάδα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...