26 Ιουνίου 2011

Εκπληκτικές δημιουργίες με καρπούζι


http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/Takashi-Itoh-watermelon-2.jpg

Υπάρχει πλήθος υλικών που οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν για τα γλυπτά τους αλλά σίγουρα το καρπούζι δεν είναι και το πιο διαδεδομένο.
Ο Ιάπωνας  Takashi Itoh μας δείχνει πως το ταλέντο και η διάθεση μπορούν να μεταμορφώσουν ένα κοινό φρούρο σε έργο τέχνης. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων του καρποζιού (πράσινο, κόκκινο και άσπρο) είναι ατελείωτοι και το αποτέλεσμα αξιοθαύμαστο. Βέβαια μπορούμε πάντα αφού θαυμάσουμε το έργο τέχνης να το κρυώσουμε και να το φάμε!
Τέχνη του σκαλίσματος λαχανικών και φρούτων είναι μία παραδοσίακή τεχνική στην Ταϋλάνδη εδώ και 700 χρόνια. Ο Takashi Itoh άρχισε να δημιουργεί με το καρπούζι ότναν εντυπωσιάστηκε από μία παρουσίαση ταϊλανδικής τέχνης στο Τόκυο το 2001. Έκτοτε έχει δημιουργήσει εκατοντάδες εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζι.

 http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/Takashi-Itoh-watermelon-1.jpghttp://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/Takashi-Itoh-watermelon-3.jpghttp://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/Takashi-Itoh-watermelon-4.jpg

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/Takashi-Itoh-watermelon-5.jpg
perierga.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...