21 Ιουνίου 2011

«Νοικιάζονται» γιαγιάδες στις ΗΠΑ

To «Νοίκιασε μια γιαγιά» είναι μια νέα παροχή υπηρεσιών εταιρείας στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ. Η εταιρεία προτείνει να προσλάβουν οι πελάτες της μια 50άρα γιαγιά για τις δουλειές του σπιτιού και την φροντίδα των παιδιών, ποντάροντας στην εμπειρία της μεγαλύτερης ηλικίας.
Μία υπηρεσία απασχόλησης στο Λος Άντζελες που ειδικεύεται στην παροχή οικιακής εργασίας, μόλις ξεκίνησε ένα εθνικό πρόγραμμα franchise. Το «Rent a Gradma» (Νοίκιασε μια Γιαγιά) κατάφερε ήδη να έρθει σε προσωρινή συμφωνία με έναν επιχειρηματία στο Texas, που ανέλαβε να ανοίξει πέντε αντίστοιχες υπηρεσίες με franchise.
Η υπηρεσία δίνει το ρόλο της «γιαγιάς» σε προσεγμένες κυρίες άνω των 50 που αναλαμβάνουν την φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων, την καθαριότητα του σπιτιού, το μαγείρεμα και πολλές άλλες οικιακές δουλειές. Το πλεονέκτημα αυτών των μεγαλύτερων ηλικιακά γυναικών είναι η εμπειρία ζωής του, σύμφωνα με τον Todd Bliss, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας,
«Οι γυναίκες στα πενήντα, δεν στέλνουν μηνύματα ή γράφουν στο Twitter ενώ παρακολουθούν τα παιδιά σας», είπε ο Bliss στην «Business News Daily». «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία», πρόσθεσε. «Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών που αναζητούν εργασία ή αναζητούν να ξαναρχίσουν να δουλεύουν σε μερική απασχόληση ή σε μόνιμη βάση, δεν υπάρχει καμία έλλειψη επιλέξιμων υποψηφίων», κατέληξε.
Η εταιρία διαθέτει 40 με 45 γυναίκες εργαζόμενες στο Λος Άντζελες οι οποίες πληρώνονται κατά μέσο όρο από 16 ως 23 δολάρια την ώρα. Οι γυναίκες αυτές πληρώνουν ένα τέλος στην ίδια την εταιρεία ή δίνουν κάποιο ποσοστό του ωρομισθίου τους.
πηγή: tvxs.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...