29 Ιουνίου 2011

Έρχεται η Ιπτάμενη μοτοσυκλέτα

Θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας...Και όμως η ιπτάμενη μοτοσυκλέτα είναι μια πραγματικότητα. Ο λόγος για το «Hoverbike», που είναι έτοιμάζεται να απογειώσει τους λάτρεις της ταχύτητας και της περιπέτειας.

Η μηχανή πετάει πάνω από ένα στρώμα αέρα, όπως πλέουν στην θάλασσα τα σκάφη τύπου χόβερκραφτ. Ο εφευρέτης του φουτουριστικού οχήματος, ένας 32χρονος αυστραλός, δηλώνει ότι το δημιούργημά του είναι κάτι ανάμεσα σε μοτοσυκλέτα και μικρό ελικόπτερο «Σινούκ». Ο Κρίστοφερ Μαλόϊ, πρώην πιλότος, έφτιαξε το «Hoverbike» στην αυλή του σπιτιού του στο Σίδνεϊ, ξοδεύοντας σχεδόν όλες του τις οικονομίες.

Η ιπτάμενη μηχανή έχει σέλα για ένα και μοναδικό αναβάτη, τιμόνι και ρεζερβουάρ βενζίνης. Για την ασφάλεια του οδηγού το όχημα είναι εξοπλισμένο με δύο αερόστατα, που ανοίγουν αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ και ο ίδιος ο αναβάτης θα φορά ατομικό αλεξίπτωτο.

Οι επιδόσεις της μοτοσυκλέτας είναι πραγματικά εντυπωσιακές...Ο κινητήρας έχει ισχύ 80 ίππων και αναπτύσσει ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα, πετώντας σε ύψος έως και 3.000 μέτρων από την επιφάνεια της γης.   




star.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...